Különleges hivatások – Mentőkutyák

2018. SZEPTEMBER 26.
18:00

Az Antall József Tudásközpont pécsi irodája idén ünnepeli megnyitásának ötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból az elmúlt esztendők legsikeresebb rendezvény-sorozatait idézzük meg újra egy-egy alkalommal.


"Különleges hivatások" című sorozatunk részeként vendégeink voltak már terrorelhárítók, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat korábbi vezetője, valamint egy haditudósító is. Az őszi félév első rendezvényének keretében most ismét egy olyan hivatás kulisszatitkaiba engedünk betekintést, amelyről a szélesebb közvélemény viszonylag keveset tud: vendégeink lesznek a Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagjai és a négylábúak!

Hogyan történik a mentőkutyák kiválasztása és felkészítése? Milyen helyzetekben kerül sor a kutyák bevetésére? Milyen protokoll szerint zajlik egy-egy akció? Miként tudják a kutyák leginkább segíteni a mentőcsapatok munkáját? Milyen a pécsi mentőkutyák hazai és nemzetközi szakmai megítélése? Hogyan telnek a négylábúak mindennapjai, ha épp nincs szükség a szolgálataikra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat meghívott vendégeinkkel.

IDŐPONT: 2018. szeptember 26. (szerda), 18:00
HELYSZÍN: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

FACEBOOK: www.facebook.com/events/2091365144210046

A rendezvény ingyenes!