Hírek

 • Csodálatos eredmények a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián
  2021. ÁPRILIS 12.

   

   

 • MedPECS2021 – Konferencia felhívás
  2021. MÁRCIUS 3.

  A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat által évente megrendezésre kerülő orvos-, egészség- és gyógyszertudományokat felölelő „MedPECS - Medical Conference for PhD Students and Experts of Clinical Sciences” tudományos konferenciát az idei évben a tavaszi szemeszterben, 2021. május 15-én valósítjuk meg online, a Microsoft Teamsben kialakított konferencia felületen, melyre minden kedves Érdeklődőt szeretettel várunk!

 • Agykutatás Hete rendezvénysorozat
  2021. MÁRCIUS 3.

  Kedves Hallgatók! Ajánljuk figyelmetekbe a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete szervezésében az Agykutatás Hete rendezvénysorozatot.

 • Pályázatírás, menedzsment Online kurzus
  2021. FEBRUÁR 19.

 • Oktatás - Informatika - Pedagógia Konferencia 2021
  2021. FEBRUÁR 4.

  Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete és a DAB Neveléstudományi Munkabizottsága “Oktatás-Informatika-Pedagógia 2021” címmel konferenciát szervez.

 • Szakkollégiumi Karácsony
  2020. DECEMBER 15.

  Sajnos a jelenlegi helyzetre való tekintettel a szokásos év végi Adventi készülődésünket nem tudtuk megszervezni, így a közös ünneplésünk is elmaradni kényszerült. Bízunk abban, hogy a következő évben már minden visszaállhat a régi kerékvágásba, és újult erővel dolgozhatunk együtt, vehetünk részt közös programokon.

 • XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal
  2020. NOVEMBER 17.

  2020. november 13-14-én került megrendezésre a XIII. Sántha Kálmán Tudományos E-Kerekasztal, ahol 6 fő képviselte az Egészségtudományi Szakkollégiumot:

 • Felhívás egyetemistáknak tudományos témák szemléletes bemutatására
  2020. NOVEMBER 17.

  Tisztelt Hallgatók!

   

  Egy tudománykommunikációs programot ajánlunk szíves figyelmükbe: 

 • Annual Congress of Association of Nuclear Medicine (EANM) 2020 - beszámoló
  2020. NOVEMBER 10.

  A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Szakkollégiumának és Kedves Andrásnak, a Szakkollégium kaposvári referensének köszönhetően, lehetőségünk volt részt venni a 33. EANM - European Association of Nuclear Medicine - kongresszuson. Az EANM Európa legnagyobb nukleáris medicína kongresszusa, összesen 3 szakkollégiumi hallgató vett részt.

 • Szakkollégiumi Közgyűlés 2020. november 3. - beszámoló
  2020. NOVEMBER 4.

  A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Szakkollégiuma 2020. november 3. napján (kedd) 11.00 órakor tartja Közgyűlését melyet a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel online módon (TEAMS szoftver segítségével, Egészségtudományi Szakkollégium csoportban).

 • Magyar Egészség-Gazdaságtani Társaság (META) Konferencia
  2020. OKTÓBER 28.

  A Magyar Egészség-Gazdaságtani Társaság 2020.10.27-én tartotta meg a járványhelyzet miatt korábban elmaradt márciusi konferenciáját, mely ezúttal az online térben valósult meg.

 • Speciális Katasztrófavédelmi előadás - beszámoló
  2020. OKTÓBER 22.

  2020. október 20-án megrendezésre került a Szombathelyi Képzési Központ harmadik rendezvénye a Szakkollégium keretein belül, mely nem más volt, mint a kötelező Speciális Katasztrófavédelmi kurzus.

 • Hospice Vitaest - beszámoló
  2020. OKTÓBER 19.

  2020. Október 15-én megrendezésre került a Szombathelyi Képzési Központ második rendezvénye a Szakkollégium keretein belül, mely nem más volt, mint a hospice-ról szóló vitaest.

 • Bevezetés a sportdiagnosztikába - beszámoló
  2020. OKTÓBER 13.

  Bevezetés a sport és teljesítmény-diagnosztikába címmel indult idei első három alkalomból álló szakkollégiumi programunk, mely a karunk két fontos diszciplinájának határterületén álló tudományterület.

 • Pályázati felhívás – Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány
  2020. OKTÓBER 5.

  A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését, akik:

 • Első szerzős közlemény egy amerikai szaklapban
  2020. SZEPTEMBER 14.

  Örömmel számolunk be arról, hogy az Egészségtudományi Szakkollégium Kaposvári Képzési Központjának referense, továbbá szakkollégiumunk tagja Kedves András Gyula első szerzőként a magas presztízsű amerikai Frontiers in Oncology szaklapban "Predictive Value of Diffusion, Glucose Metabolism Parameters of PET/MR in Patients With Head and Neck Squamous Cell Carcinoma Treated With Chemoradiotherapy" címmel kutatócsoportjával "original article"-közleményt jelentetett meg.

 • A PTE ETK Egészségtudományi Szakkollégiuma felvételt hirdet a 2020/2021-es tanévre
  2020. SZEPTEMBER 11.

  Ha érdekel a tudományos élet, ha szeretnél egy jó közösség tagja lenni, ha szeretnél részt venni konferenciákon, előadásokon, képzéseken nincs más dolgod, mint jelentkezni Hozzánk!

 • PTE EHÖK pályázatok 2020/2021-es tanév
  2020. SZEPTEMBER 7.

  Kedves Hallgatók!

   

  Az alábbi linken bővebb információkat találhattok az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által meghirdetett pályázati lehetőségekről:

 • Konferencia felhívás - MedPECS2020
  2020. AUGUSZTUS 7.

  A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata az idei évben harmadik alkalommal rendezi meg a „MedPECS2020 – Medical Conference for PhD Students and Experts of Clinical Sciences” elnevezésű tudományos konferenciát 2020. október 16-17-én az előzetes tervek szerint a Szentágothai János Kutatóközpontban.

 • European Forum Alpbach 2020
  2020. MÁRCIUS 9.

  1945 óta több ezer résztvevő találkozott már nyaranta a European Forum Alpbachon Ausztriában, és fedezett fel új nézőpontokat az európai társadalmak jövőjét illetően. 

   

  A konferencia abszolút interdiszciplináris és a tudás mellett egy felejthetetlen élményt is nyújt!

   

  Jelentkezési határidő: 2020. március 31.