2019. 05.07. Fogyatékkal élők és a sport – vitaest

2019. MÁJUS 10. Hírek Kari hírek

Az idén is rendeztünk a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos vitaestet, amit előző évben is nagy élvezettel hallgattak szakkollégiumi hallgatóink.


Most a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos sportolási tevékenységekről, annak fontosságáráról beszéltek meghívott vendégeink, Eszterbauer Klára a Pécsi Éltes EGYMI testnevelő/gyógytestnevelő tanára képekkel illusztrálta az iskolában folyó lelkes és sikeres sport tevékenységet, amit az értelmileg akadályozottakkal folyamatosan évek óta végez. Ismét vendégünk volt az ÉFOÉSZ baranyai elnöke Bali Boglárka, aki a befogadásról elfogadásról beszélt. Továbbá meghívott előadónk volt Szabó Zoltán Tamás Egészségtudományi Doktori Iskola doktor hallgatója, aki a testnevelő tanárok körében végzett több felmérést, a hallgatók fogyatékossággal kapcsolatos attitűdjéről és ismeretéről.

A lelkes előadók invitálták a hallgatókat az iskolai rendezvényekre, az ismeretszerzésre, hogy tapasztalják meg maguk is a fogyatékkal élők lelkesedését, elszántságát, küzdeni akarását. Reméljük jövőre lesz is alkalom az önkéntes segítő részvételre. A vitaest moderátora Dr. Pusztafalvi Henriette volt.