Hospice Vitaest - beszámoló

2020. OKTÓBER 19. Hírek Kari hírek

2020. Október 15-én megrendezésre került a Szombathelyi Képzési Központ második rendezvénye a Szakkollégium keretein belül, mely nem más volt, mint a hospice-ról szóló vitaest.


A programot intézményünk igazgató asszonyával, valamint a Szakkollégium elnökhelyettesével: Karamánné dr. Pakai Annamáriával közösen szerveztük.

A megjelent előadók személyében igazán fantasztikus és tapasztalt szakembereket tisztelhettünk, kik -bátran állíthatom-, hogy a téma szakértői, s nekik hála a hallgatóság látóköre is intenzíven gyarapodott a témával kapcsolatban. Velünk volt: Lukács Miklós, a magyar hospice- palliatív egyesületének elnöke, Schaffer Judit, a magyar hospice – palliatív egyesületének elnökhelyettese, Hegedűs Judit a Thábita Ház ápolási igazgatója, illetve dr. Benyó Gábor főorvos úr, a Tábitha Gyermekhospice-ház, orvosigazgatója.

Az esemény folyamán, vendégeink érdekes fotókkal és prezentációkkal is készültek megbizonyosodva arról, hogy mindannyian alapos rálátást nyerhessünk hivatásukra.

A vitaest tematikája kérdésekre épült, melyeket Szabó László tanár úr segítségével tettem fel előadóinknak. Természetesen nem csupán mi ketten voltunk érdeklődőek a téma iránt, így a hallgatók is aktívan informálódtak a hospice-al kapcsolatos tevékenységek iránt. Megtudhattuk, hogy mi is az a hospice, hogyan is működnek a különböző ellátórendszerek, milyen szakemberek csoportjai dolgoznak az ellátásban, s minden egyebet a páciensek, hozzátartozók és dolgozók mindennapjairól ebben a különleges környezetben. A több mint három órán át tartó rendezvényen, közel negyvenen voltunk jelen az elejétől a végéig, s figyeltük az előadást lelkes érdeklődéssel.

 

 

Hegedüs Fatime Réka – szakkollégiumi referens

 

A rendezvényen készült fényképek megtekintéséhez kérem, kattintson ide.