Speciális Katasztrófavédelmi előadás - beszámoló

2020. OKTÓBER 22. Hírek Kari hírek

2020. október 20-án megrendezésre került a Szombathelyi Képzési Központ harmadik rendezvénye a Szakkollégium keretein belül, mely nem más volt, mint a kötelező Speciális Katasztrófavédelmi kurzus.


A programot intézményünk igazgató asszonyával, valamint a Szakkollégium elnökhelyettesével: Karamánné dr. Pakai Annamáriával közösen szerveztük.

A megjelent előadók személyében rendkívül képzett és tapasztalt szakembereket tisztelhettünk, s nekik hála a hallgatóság is betekintést nyerhetett a hétköznapi hősök mindennapjaiba.

Velünk volt:

Horváth Péter – tűzoltó őrnagy, Kulcsár Balázs – mentőápoló, Hári Bettina – pszichológus, illetve dr. Szabó József – egyetemi adjunktus.

Az esemény folyamán, vendégeink érdekes videókkal és prezentációkkal is készültek megbizonyosodva arról, hogy minden résztvevő látókörét intenzíven gyarapítsák az elsajátított előadások anyagai. A katasztrófavédelem kérdéskörén belül, az egészségügyi ellátásokról extrém szituációkban, valamint a sürgősségi lélektanról szóló prezentációkat is lehetőségük nyílt meghallgatni.

A rendezvény nem csupán arról szólt, hogy figyeljük az előadókat, hanem a rengeteg kérdés és beszélgetés mellett, még egy szituációs gyakorlatban való részvételre is alkalmunk volt, mely kétség kívül, minden jelenlévő kedvenc része volt a programban.

Az esemény délelőtt kilenc órakor kezdődött és délután fél hatkor ért véget. Az előadások között egy negyven perces szünet alatt az előadók és szakkollégisták közös ebédet fogyaszthattak a közeli étteremben.

A rendezvényen huszonöten voltunk jelen, s mindannyian nagyon reménykedve várjuk a kurzus második felvonását.

 

Hegedüs fatime réka – szakkollégiumi referens

 

A rendezvényen készült fényképek megtekintéséhez kérem, kattintson ide.